|
Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu |
|||||
| 1. Sınıf |
|||||
|---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I |
|
2 | 0 | 2 |
| BYLB121 | Biyoloji |
|
2 | 0 | 4 |
| FZK113 | Fizik I |
|
2 | 2 | 5 |
| ZGM101 | Gıda Mühendisliğine Giriş |
|
2 | 0 | 2 |
| KRYP01 | Kariyer Planlama |
|
1 | 0 | 2 |
| KMY002 | Kimya |
|
2 | 2 | 5 |
| MAT125 | Matematik I |
|
3 | 2 | 6 |
| TDİ101 | Türk Dili I |
|
2 | 0 | 2 |
| YDİ101 | Yabancı Dil I (İngilizce) |
|
2 | 0 | 2 |
| Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II |
|
2 | 0 | 2 |
| ZTB104 | Ekonomi |
|
2 | 0 | 2 |
| ZTB118 | Enformatik ve Bilgisayar Programlama |
|
2 | 2 | 5 |
| FZK114 | Fizik II |
|
2 | 2 | 5 |
| MAT126 | Matematik II |
|
3 | 2 | 6 |
| ZTB124 | Mesleki Etik |
|
1 | 0 | 1 |
| ZTB114 | Organik Kimya |
|
2 | 2 | 5 |
| TDİ102 | Türk Dili II |
|
2 | 0 | 2 |
| YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) |
|
2 | 0 | 2 |
| Toplam AKTS: | 30 | ||||
| 2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZTM221 | Akışkanlar Mekaniği |
|
2 | 0 | 4 |
| ZTB211 | Analitik Kimya |
|
2 | 2 | 4 |
| ZTB213 | Diferansiyel Eşitlikler |
|
2 | 0 | 3 |
| ZGM205 | Gıda Kimyası I |
|
2 | 2 | 4 |
| İSGL101 | İş Sağlığı ve Güvenliği I |
|
2 | 0 | 2 |
| ZTM207 | Kütle ve Enerji Denkliği |
|
2 | 0 | 4 |
| LMİ103 | Mesleki İngilizce I |
|
2 | 0 | 2 |
| ZTB223 | Moleküler Biyoloji Genetik |
|
2 | 0 | 3 |
| ZTM203 | Termodinamik |
|
3 | 0 | 4 |
| Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZTB210 | Bilgisayar Destekli Teknik Çizim |
|
1 | 2 | 4 |
| ZTB222 | Genel Mikrobiyoloji |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM212 | Gıda Biyokimyası |
|
3 | 0 | 3 |
| ZGM214 | Gıda Kimyası II |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM216 | Isı ve Kütle Aktarımı |
|
2 | 0 | 4 |
| İSGL102 | İş Sağlığı ve Güvenliği II |
|
2 | 0 | 2 |
| LMİ108 | Mesleki İngilizce II |
|
2 | 0 | 2 |
| ZTB202 | Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler |
|
1 | 2 | 4 |
| ZTM206 | Reaksiyon Kinetiği |
|
2 | 0 | 3 |
| Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 EK Sınav |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZTM221 | Akışkanlar Mekaniği |
|
2 | 0 | 4 |
| Toplam AKTS: | 4 | ||||
| 3. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZGM313 | Beslenme İlkeleri |
|
3 | 0 | 3 |
| ZGM301 | Enstrümental Analizler |
|
2 | 2 | 3 |
| ZGM303 | Gıda Güvenliği |
|
3 | 0 | 3 |
| ZGM305 | Gıda Katkı Maddeleri |
|
2 | 0 | 3 |
| ZGM309 | Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol |
|
2 | 0 | 3 |
| ZGM307 | Gıda Mikrobiyolojisi I |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM311 | Temel İşlemler I |
|
2 | 2 | 4 |
| ZTE407 | Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği |
|
2 | 1 | 4 |
| Seçmeli | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() | 3 | |||
| ZSGM 501 | Enzim Bilimi |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 502 | Fizikokimya |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 504 | Fonksiyonel Gıdalar |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 510 | Süt Fizikokimyası |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 514 | Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması |
|
2 | 0 | 3 |
| Seçmeli | GIDA MÜH.3. SINIF( ÜNİVERSİTE SEÇMELİ)() | 3 | |||
| ZSGM 504 | Fonksiyonel Gıdalar |
|
2 | 0 | 3 |
| Toplam AKTS: | 33 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZGM302 | Gıda Ambalajlama |
|
2 | 0 | 3 |
| ZGM310 | Gıda Biyoteknolojisi |
|
2 | 0 | 4 |
| ZGM304 | Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon |
|
2 | 0 | 3 |
| ZGM308 | Gıda Mikrobiyolojisi II |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM314 | Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM306 | Proses Kontrol |
|
2 | 0 | 3 |
| Staj01 | Staj |
|
0 | 2 | 5 |
| ZGM312 | Temel İşlemler II |
|
2 | 2 | 4 |
| Seçmeli | YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ() | 3 | |||
| ZSGM 510 | Süt Fizikokimyası |
|
2 | 0 | 3 |
| Toplam AKTS: | 33 | ||||
2022-2023 EK Sınav |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZGM305 | Gıda Katkı Maddeleri |
|
2 | 0 | 3 |
| Toplam AKTS: | 3 | ||||
| 4. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZGM405 | Bitirme Tezi-I |
|
0 | 2 | 2 |
| ZGM401 | Bitkisel Yağ Teknolojisi |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM403 | Et ve Ürünleri Teknolojisi |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM413 | Fermantasyon Teknolojisi |
|
2 | 0 | 4 |
| ZGM411 | Gıda Mühendisliğinde Tasarım |
|
2 | 2 | 5 |
| ZGM407 | Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
|
2 | 2 | 4 |
| ZGM409 | Tahıl İşleme Teknolojisi |
|
2 | 2 | 4 |
| Toplam AKTS: | 27 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZGM406 | Bitirme Tezi-II |
|
0 | 2 | 2 |
| ZGM404 | Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar |
|
2 | 0 | 4 |
| Seçmeli | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() | 33 | |||
| ZSGM 505 | Gıda Toksikolojisi |
|
2 | 0 | 3 |
| ZGM408 | İşletmede Mesleki Eğitim |
|
5 | 0 | 24 |
| ZSGM 507 | Özel ve Geleneksel Gıdalar |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 515 | Peynir Teknolojisi |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 508 | Soğuk Tekniği |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 509 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 514 | Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması |
|
2 | 0 | 3 |
| ZSGM 503 | Toplu Beslenme Sistemleri |
|
2 | 0 | 3 |
| Seçmeli | 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ-ÜNİVERSİTE SEÇMELİ () | 3 | |||
| ZSGM 504 | Fonksiyonel Gıdalar |
|
2 | 0 | 3 |
| Toplam AKTS: | 42 | ||||
2022-2023 Yaz |
|||||
| Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
| ZGM409 | Tahıl İşleme Teknolojisi |
|
2 | 2 | 4 |