Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
|
1. Sınıf
|
2014 - 2015 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ATİ101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
|
|
2 |
0 |
2 |
BYO001 |
Biyoloji
|
|
1 |
2 |
4 |
FZK105 |
Fizik I
|
|
3 |
0 |
5 |
SB 101 |
Gıda Mühendisliğine Giriş
|
|
2 |
0 |
5 |
KMY002 |
Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
MAT105 |
Matematik I
|
|
3 |
0 |
5 |
TDİ101 |
Türk Dili I
|
|
2 |
0 |
2 |
YDİ101 |
Yabancı Dil I (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
2 |
Toplam AKTS: |
30 |
2014 - 2015 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ATİ102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
|
|
2 |
0 |
2 |
EKO002 |
Ekonomi
|
|
2 |
0 |
4 |
FZK106 |
Fizik II
|
|
3 |
0 |
5 |
MAT106 |
Matematik II
|
|
3 |
0 |
5 |
TB 110 |
Organik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 116 |
Temel Bilişim Teknolojileri
|
|
1 |
2 |
5 |
TDİ102 |
Türk Dili II
|
|
2 |
0 |
2 |
YDİ102 |
Yabancı Dil II (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
2 |
Toplam AKTS: |
30 |
2014 - 2015 Yaz
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
KMY002 |
Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
Toplam AKTS: |
5 |
2. Sınıf
|
2014 - 2015 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
MB 201 |
Akışkanlar Mekaniği
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 203 |
Analitik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 207 |
Diferansiyel Eşitlikler
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 201 |
Gıda Kimyası
|
|
2 |
2 |
5 |
LMİ111 |
Mesleki İngilizce I
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 205 |
Moleküler Biyoloji Genetik
|
|
2 |
0 |
4 |
MB 203 |
Termodinamik
|
|
3 |
0 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
2014 - 2015 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GZM 201 |
Genel Mikrobiyoloji
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 204 |
Gıda Biyokimyası
|
|
3 |
0 |
4 |
MB 202 |
Isı ve Kütle Aktarımı
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 202 |
İşletme
|
|
2 |
0 |
3 |
MB 206 |
Kütle ve Enerji Denklikleri
|
|
2 |
0 |
3 |
LMİ112 |
Mesleki İngilizce II
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 202 |
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
|
|
1 |
2 |
4 |
MB 204 |
Teknik Çizim
|
|
1 |
2 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
3. Sınıf
|
2014 - 2015 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 309 |
Enstrümental Analizler
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 315 |
Gıda Güvenliği
|
|
3 |
0 |
4 |
GM 311 |
Gıda Katkı Maddeleri
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 303 |
Gıda Mikrobiyolojisi I
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 317 |
Tasarım
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 319 |
Temel İşlemler I
|
|
3 |
0 |
4 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() |
3 |
GM 316 |
Gıda Toksikolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 303 |
İş Hukuku
|
|
2 |
0 |
3 |
GMB 301 |
Malzeme Bilgisi
|
|
2 |
0 |
3 |
STB302 |
Reaksiyon Kinetiği
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 318 |
Sosyoloji
|
|
2 |
0 |
3 |
Genel Seçmeli |
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 3 AKTS Alabilir |
3 |
STE 336 |
Aile Ekonomisi(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
0 |
3 |
ZOS116 |
At Yetiştirme(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBB308 |
Bağcılık ve Çevre İlişkileri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
SBB304 |
Bahçe Bitkileri Organik Tarım(Bahçe Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
4 |
SBB317 |
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 323 |
Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
2 |
4 |
STAB314 |
Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK113 |
Bitki Hastalıkları ve Mücadele Prensipleri(Bitki Koruma) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB313 |
Bitkisel Ürün Kalitesi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB303 |
Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK 317 |
Bitki Virus ve Viroid Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB322 |
Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB309 |
Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB315 |
Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB319 |
Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB321 |
Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB412 |
Deneme Desenleri ve Bilgisayar Analizleri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
4 |
STAB304 |
Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB310 |
Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
ZOS124 |
Et Sığırcılığına Giriş(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS115 |
Ev ve Süs Hayvanları Yetiştiriciliği(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS138 |
Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
STE 334 |
Hayvancılık Projelerinin Hazırlanması(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
2 |
4 |
ZOS123 |
Hayvancılıkta Morfometrik Yöntemler ve Değerlendirme(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS130 |
Hayvan Davranışları ve Refahı(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS132 |
Hayvan Ekolojisi(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBK 315 |
Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 339 |
İktisada Giriş(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBM320 |
İnşaat Malzeme Bilgisi(Biyosistem Mühendisliği) |
 |
3 |
0 |
5 |
STE 327 |
Kırsal Kalkınma (Tarım Ekonomisi) |
 |
3 |
0 |
4 |
SBM321 |
Kırsal Yerleşim Tekniği(Biyosistem Mühendisliği) |
 |
3 |
0 |
5 |
SBB303 |
Mantar Üretim Tekniği(Bahçe Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
4 |
STAB312 |
Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB306 |
Mesleki İngilizce(Bahçe Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
2 |
ZOS134 |
Moleküler Genetik(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBB311 |
Organik Bağcılık(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
ZOS111 |
Organik Hayvansal Üretim(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBB301 |
Sebze Bahçesi Kurma Teknikleri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 335 |
Seracılık Projelerinin Hazırlanması(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
2 |
4 |
SBB305 |
Seracılıkta Yeni Gelişmeler(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB320 |
Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STE 333 |
Sosyal Girişimcilik(Tarım Ekonomisi) |
 |
3 |
0 |
4 |
STE 338 |
Tarım Ekonomisine Giriş(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBM328 |
Tavukçulukta Mekanizasyon(Biyosistem Mühendisliği) |
 |
3 |
0 |
5 |
STAB318 |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBM324 |
Toprak İşleme Sistemleri ve Makinaları(Biyosistem Mühendisliği) |
 |
3 |
0 |
5 |
SBB302 |
Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB316 |
Transgenik Bitkiler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBM325 |
Ürün Depolama Yapılarının Tasarımı(Biyosistem Mühendisliği) |
 |
3 |
0 |
5 |
SBB309 |
Üzüm Çeşitleri(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
SBK 327 |
Üzümsü Meyve ve Bağ Hastalıkları(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB307 |
Yağlı Tohumların Depolanması, Standardizasyonu ve Teknolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB302 |
Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB301 |
Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBM327 |
Zemin Mekaniği(Biyosistem Mühendisliği) |
 |
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
30 |
2014 - 2015 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 431 |
Beslenme İlkeleri
|
|
3 |
0 |
3 |
GM 304 |
Gıda Mikrobiyolojisi II
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 432 |
Proses Kontrol
|
|
2 |
0 |
3 |
STJ601 |
Staj
|
|
0 |
0 |
2 |
GM 433 |
Süt Fizikokimyası
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 302 |
Temel İşlemler II
|
|
3 |
0 |
4 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ() |
3 |
GM 308 |
Gıda Biyoteknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 403 |
İş Hukuku
|
|
2 |
0 |
3 |
GMB 301 |
Malzeme Bilgisi
|
|
2 |
0 |
3 |
STB302 |
Reaksiyon Kinetiği
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM315 |
Soğuk Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
Genel Seçmeli |
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 6 AKTS Alabilir |
6 |
STAB305 |
Alternatif Yem Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB317 |
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 323 |
Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
2 |
4 |
STAB314 |
Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB324 |
Bitkilerde Stres Fizyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB303 |
Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBK 317 |
Bitki Virus ve Viroid Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB322 |
Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB309 |
Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB315 |
Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB319 |
Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB321 |
Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB304 |
Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
ZOS124 |
Et Sığırcılığına Giriş(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS138 |
Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS123 |
Hayvancılıkta Morfometrik Yöntemler ve Değerlendirme(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS130 |
Hayvan Davranışları ve Refahı(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
ZOS132 |
Hayvan Ekolojisi(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBK 315 |
Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma) |
 |
3 |
0 |
3 |
STAB312 |
Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB311 |
Organik Bağcılık(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
ZOS111 |
Organik Hayvansal Üretim(Zootekni) |
 |
1 |
2 |
3 |
SBK107 |
Örtüaltı Sebzeciliğinde Görülen Fungal Hastalıklar(Bitki Koruma) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB320 |
Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB314 |
Süs Bitkileri Yetiştiriciliği(Bahçe Bitkileri) |
 |
1 |
2 |
3 |
STE 311 |
Tarımsal Finansman(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB318 |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
SBB302 |
Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri) |
 |
3 |
0 |
3 |
STE 328 |
Uluslararası İktisat(Tarım Ekonomisi) |
 |
3 |
0 |
4 |
STE 307 |
Üretici Örgütleri(Tarım Ekonomisi) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB302 |
Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
STAB301 |
Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri) |
 |
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
30 |
4. Sınıf
|
2014 - 2015 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 405 |
ET ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 407 |
Fermentasyon Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 441 |
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 434 |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 443 |
Tahıl İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF GÜZ DÖNEMİ() |
6 |
GM 411 |
Enzim Bilimi
|
|
2 |
0 |
3 |
STE 313 |
İnsan Kaynakları Yönetimi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 410 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
TE424 |
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
30 |
2014 - 2015 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 404 |
Bitkisel Yağ Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 406 |
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 440 |
Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 412 |
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II
|
|
2 |
2 |
4 |
GM 402 |
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
Seçmeli |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() |
33 |
SB 404 |
Bilim Tarihi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 439 |
Gıda Ambalajlama
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM401 |
İnsan Kaynakları Yönetimi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 410 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
TE424 |
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
54 |